Fonduri Europene pentru intreprinderi romanesti

IMG_5011 site

FONDURI EUROPENE PENTRU ÎNTREPRINDERI ROMÂNEŞTI

    La sediul Consiliului Judeţean Sibiu a avut loc azi, 15 februarie, prezentarea fondurilor disponibile pentru dezvoltarea IMM din Regiunea Centru.
    Seminarul a fost organizat de ADR Centru pentru lansarea finanțărilor nerambursabile pentru IMM, prin Prioritatea de investiții 2.2 a Programului Operațional Regional 2014-2020.
    La eveniment au participat vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Sibiu Marcel Luca şi Wiegand Fleischer, precum şi directorul general ADR Centru, Simion Crețu.  
     Lista domeniilor de activitate eligibile pentru care se poate solicita finanțare cuprinde atât IMM-uri care funcționează în domeniul producției și fabricației de utilaje și articole etc, cât și din domeniul serviciilor, care pot fi servicii de asistență medicală, de cazare, publicitate, arhitectură, centre fitness, baze sportive, cât și servicii de reparare mobilă, încălțăminte sau altele. Lista completă a codurilor CAEN ce pot solicita finanțare se poate regăsi în Anexa 2 a Ghidului specific al Priorității 2.2.
    Începând cu data de 23 februarie 2017, sunt disponibile spre finanțare 23,90 milioane euro fondurile nerambursabile pentru dezvoltarea și modernizarea firmelor din Regiunea Centru.  
    Proiectele se pot depune începând cu data de 23.02.2017, ora 12, prin aplicația electronică MySMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, depunerea de cereri fiind deschisă o perioadă de 6 luni, respectiv până în 23.08.2017, ora 12.

Ioana Căpăţînă,
Purtător de cuvânt