Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

IMG_8721

CABINET PREȘEDINTE
COMUNICAT DE PRESĂ
25.09.2017

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

         În urma demarării relațiilor de cooperare între Județul Sibiu și Regiunea Wielkopolska din Polonia, partenerii polonezi au invitat un grup de producători de produse agro-alimentare din județul Sibiu la târgul gastronomic ”Gustul Regiunilor”, ce se desfășoară în perioada 23-26 septembrie 2017 în localitatea Poznan din Polonia. Conform organizatorilor, evenimentul precede faimosul târg internațional POLAGRA Food și reprezintă ”o sărbătoare pentru iubitorii de preparate tradiționale și de rețete vechi”, atrăgând peste 30.000 de vizitatori anual. Cu această ocazie, partenerii din alte țări expun spre degustare produse  în cantități limitate, fără caracter comercial.

      Alături de Belarus, Germania și Moldova, România este reprezentată de Județul Sibiu, cu un stand care include în special producători din Piața Transilvania. Brânza de Sibiu, porcul de Mangalița, murăturile, zacusca, mierea de albine și dulcețurile din județul Sibiu au fost degustate de mii de polonezi prezenți la târg. Pe scena culinară organizată în cadrul târgului, sibienii au gătit tocană de oaie. „Toata echipa a urcat pe scenă și a gătit. Tocana de oaie a avut numeroși degustători, deși consumul de carne de oaie nu este mare aici” – transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiu prezenți la fața locului. Urmărind de la Sibiu desfășurarea târgului, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, îi felicită pe producători: „Sunt mândră că Județul Sibiu are la Poznan o prestație de succes. Scopul participării noastre la eveniment, ca parte din obiectivele cooperării cu Polonia, este de a promova Județul Sibiul precum și evenimentele  care se vor desfășura sub egida Sibiu Regiune Gastronomică Europeană în 2019.”

  În perioada 22-24 septembrie, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu și ai CNM ASTRA au participat la reuniunea Rețelei Europene pentru Patrimoniu Culinar Regional care se desfășoară în paralel cu târgul și au prezentat avantajele programului Regiune Gastronomică Europeană, contribuind astfel la o conectare între rețelele gastronomice din diverse regiuni ale Europei.

www.cjsibiu.ro folosește cookies. Continuarea navigării pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close