Gusturile Iernii la Sibiu

premiere Gusturile iernii

Gusturile Iernii la Sibiu

     Demonstrațiile și concursurile culinare, producătorii locali din Piața Transilvania și folclorul românesc au atras în  perioada 22-24 februarie mii de sibieni la evenimentul “Gusturile Iernii”, ce face parte din seria evenimentelor care celebrează gusturile Sibiului în programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Evenimentul s-a desfășurat la Redal Expo și a fost organizat de Consorțiul care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.
    Peste 50 de sibieni, amatori dar și profesioniști, au participat la concursurile de brânzeturi maturate, slănină și cârnați, desfășurate pe parcursul celor trei zile. Mezelari profesioniști precum “Bătrânul Sas”, “La Lotrean” și Carmangeria “Ignat” s-au întrecut în rețete de preparat cârnați, spre deliciul juriului, dar și al publicului, în timp ce la categoria “amatori” cupa a fost adjudecată de o echipă a CNM ASTRA formată din Mihaela Gherghel, Raluca Iliuț, Mihai Bănuț și Lucian Olaru. De altfel, Muzeul ASTRA a fost prezent la Gusturile Iernii și cu un stand demonstrativ pentru activitățile de iarnă, ca brodat și tors lâna, alături de doamnele de la Șezătoarea din Avrig. La acest stand, vizitatorii au putut descoperi tainele realizării mărțișoarelor tradiționale. Muzica și dansul nu au lipsit din program. Sâmbătă, momentul artistic a fost oferit de Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, care au încălzit atmosfera și i-au antrenat la dans pe mulți dintre sibienii prezenți sâmbătă la Redal Expo. Programul a continuat duminică cu artistul Romulus Cipariu.
   Printre vizitatori s-a aflat sâmbătă și Raluca Turcan, deputat de Sibiu, care a participat la degustări și s-a declarat încântată. Conducerea Consiliului Județean Sibiu, formată din președinta Daniela Cîmpean și vicepreședinții Christine Manta-Klemens și Marcel Luca, a fost o prezență constantă, atât în jurizarea concursurilor și în decernarea premiilor, cât și în interacțiunea cu producătorii și vizitatorii. “Totul este delicios, dar vă îndemn să gustați slăninuță fiartă în zeamă de varză și cu un ușor iz de usturoi. Dacă gustați o dată, cu siguranță veți reveni la Sibiu; acest produs este foarte apreciat în zonă”, le-a recomandat Daniela Cîmpean celor prezenți la eveniment. Demonstrații culinare care mai de care mai îndrăznețe au fost oferite de restaurantele sibiene înscrise în programul Cartea Gusturilor.
   Evenimentul s-a încheiat duminică cu extragerea câștigătorilor la tombola “Gusturile Iernii”, care a pus în joc “șunca de aur”, lactate de Seviș și vin de Apold oferit de Gorgandin. Câștigătorii au fost Sorin Hadăr, Ovidiu Stoica și Iulia Pămărac. Următorul eveniment din serie, Gusturile Primăverii, este programat pentru finalul lunii mai.
   Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorțiu format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

www.cjsibiu.ro folosește cookies. Continuarea navigării pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close