Sibiu Regiune Gastronomică Europeană-Regiunile care au purtat titlul în 2018 – Galway din Irlanda și Brabantul de Nord din Olanda – ne predau ștafeta

EVFEB

Azi a debutat o săptămână importantă pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, o săptămână în care regiunile care au purtat titlul în 2018 – Galway din Irlanda și Brabantul de Nord din Olanda – ne predau ștafeta. Am avut o primă întâlnire, găzduită de Primăria Municipiului Sibiu, între Consorțiul care gestionează Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 și celelalte regiuni care compun plaforma Regiune Gastronomică Europeană. 

Am împărtășit oaspeților noștri europeni că prioritatea pentru Județul Sibiu este de a genera în cadrul acestui program șanse noi pentru produsele locale autentice: să le facem mai cunoscute și accesibile publicului larg și să asigurăm o mai bună conectare între urban și rural. Mijlocim legături directe între mediul rural, unde se produce hrană sănătoasă, și mediul urban, unde avem tot mai mulți consumatori interesați de calitate. Interesul pentru soiurile autentice românești este confirmat și de cel mai recent eveniment finanțat de Consiliul Județean Sibiu prin Biblioteca Județeană ASTRA – târgul Semințe cu Suflet, desfășurat în acest weekend.

Mâine de la ora 19.00 la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” urmează ceremonia de predare a titlului. Zilnic în periada 11-14 februarie au loc prezentări de bune practici între membri platformei și partenerii proiectului EUREGA, precum și vizite în județ: la Bâlea Lac, Avrig, Mediaș, Hosman, Marpod.

 

***********

An important week started today for Sibiu European Region of Gastronomy, a week in which the Regions of 2018 – Galway from Ireland and North Brabant from The Netherlands – officially hand over the title. We had a first meeting between the members of the Consortium that runs the implementation of the program in our region and the other regions that make up the platform European Region of Gastronomy. 

I shared to our European guests the fact that for Sibiu County the priority is to generate new opportunities for the local food production: to make the products well known and accessible to a wider public and to connect the rural and the urban. We are facilitating links between the rural area, where the healthy food is produced, and the distribution chains in the urban area, where the number of consumers who appreciate good quality is increasing. The interest for local varieties is confirmed by events like the fair that took place this weekend “Seeds with A Soul”, the most recent action Sibiu County financed through the ASTRA County Library.

www.cjsibiu.ro folosește cookies. Continuarea navigării pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close