Sibiu 2019 -Regiune Gastronomică Europeană

Nota> Aceasta pagina suporta actualizari pe parcursul derularii evenimentelor.

Gusturile Iernii la Sibiu

20 FEBRUARIE 2019 – Producătorii sibieni va așteaptă la Gusturile Iernii.

De astăzi 22 februarie pana duminica 24 februarie 2019  în complexul Redal Expo din Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4.
SÂMBĂTĂ 23 FEBRUARIE 2019- PPIATA VOLANTA TRANSILVANIA SE MUTA LA REDAL EXPO. VĂ  AȘTEPTĂM CU DRAG!

Program 10.00-18.00

12 FEBRUARIE 2019 – Ceremonial decernare titlu SRGE 2019
Pagina de facebook : Sibiu- Regiune Gastronomica Europeana

Broșuri și materiale tipărite

ARHIVA FOTO


Tirgul de la Poznan- Polonia 2017
IMG_8721
 

Promovarea produselor autentice

IMG_4930 site

 
       
       

Linkuri utile>

  1. European Region of Gastronomy – IGECAT
    si secțiunea dedicată  SRGE Sibiu 2019
  2. Portalul local al evenimentului sibiu.gastronomia.ro

Sectiuni dedicate pe paginile de internet ale membrilor consortiului:

  1. Consiliul Judetean Sibiu
  2. Primaria municipiului Sibiu
  3. Asociatia Judeteana a Turismului sibian
  4. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu

PARTICIPAREA LA CONCURSURI DEDICATE

European Young Chef Award

CONCURSUL European Young Chef Award, SIBIU 2017

Regulament privind desfăşurarea concursului European Young Chef Award, SIBIU 2017

articole în presă : SibiuNews,   MediasNews

La concurs s-au înscris patru bucătari care au avut ca misiune să amestece tradiționalul și inovația în rețete inedite:

– Alin Barabancea a gătit o reinterpretare a gulașului de oaie din Mărginimea Sibiului
– Ștefan Zamfiroiu a pregătit tapșă ca la Alămor
– Marius Greab a prezentat o variantă a ostropelului de pui de la bunica
– Marian Raducă a reinterpretat clasica varză cu cârnați

Fiecare dintre concurenți a prezentat povestea preparatului său în fața unui juriu alcătuit din profesioniști recunoscuți în domeniu: Chef Sorin Bontea, Chef Ștefan Bercea – președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și Maestrul Bucătar Nicolae Drăghiciu.

Juriul a deliberat și a decis că gulașul de oaie reinterpretat este cel mai reușit preparat. Bucătarul Alin Barabancea va reprezenta astfel Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu 2019 la finala European Young Chef Award din Barcelona care va avea loc în luna noiembrie. Ca și premiu, acest bucătar va avea șansa să se perfecționeze alături de Chef Ștefan Bercea pentru a reprezenta regiunea Sibiu cu cinste. 

CONCURSUL European Young Chef Award, SIBIU 2018

Andra Andriuc- scurta biografie si preparat ul premiat

Comunicate de presa ale evenimentelor la CJ Sibiu

18 august 2016 – Depunerea dosarului de candidatura

29 septembrie 2016 – Regiunea Sibiu (Romania) si Regiunea Egeea de Sud (Grecia) vor purta titlul de Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019

8 martie 2017 – Piața Volantă Transilvania – produse autentice și locale

30 martie 2017- Informare privind deplasarea delegatiei judetene la Atena si Rhodos pentru participarea la decernarea titlului de Regiune Gastronomica Europeana

6 iunie 2017 – Mărul și țelina- noii colegi de școală

25 septembrie 2017 – Produsele de Sibiu promovate la tirgul gastronomic de la Poznan

16 ianuarie 2018 – Elevii de la oraș învață despre importanța consumului de lactate

23 martie 2018 – Vizita delegatiei din regiunea suedeza Vastra Gotaland la Consiliul Judetean Sibiu

2 mai 2018 – Elevii din 10 scoli din judetul Sibiu cultivă fructe și legume

11 iunie 2018 – Fructele, legumele, lactatele si mierea au fost  materiile predate in judetul Sibiu unui numar de aproximativ 6000 de elevi

18 ianuarie 2019 – Primarii din judetul Sibiu- parteneri ai Regiunii Gastronomice

11 februarie 2019 –Sibiu Regiune Gastronomică Europeană-Regiunile care au purtat titlul în 2018 – Galway din Irlanda și Brabantul de Nord din Olanda – ne predau ștafeta

 

 

www.cjsibiu.ro folosește cookies. Continuarea navigării pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close